Składniki analityczne Białko 14,7%, zawartość tłuszczu 4%, popiół surowy 6,4%, włókno surowe 16,4%, wapń 0,50%, fosfor 0,33%, sód 0,08%, miedź 8,87 mg/kg, żelazo 453 mg/kg, jod 0,3 mg/kg, mangan 51,3 mg/kg, cynk 31,2 mg/kg.
Skład: Siano 43,9% (m.in. tymotka łąkowa, kostrzewa łąkowa), warzywa 35,4% (m.in. płatki grochowe 20%, marchew 6%, burak czerwony 1,5%), pietruszka 5%, nasiona 4,5%, kwiaty nagietka 2%, mięta pieprzowa 2%, mniszek lekarski 1%, liście maliny 1%, babka lancetowata 1%, liście brzozy 1%, drewno orzecha laskowego 1%, korzeń pokrzywy 1%, melisa lekarska 1%, kwiaty rumianku 0,2%
Dodatki na kg Witamina A 13 000 IU, witamina D3 900 IU, witamina E 80 mg, witamina C w postaci askorbinianu sodu 256 mg.