Składniki analityczne białko 15%, zawartość tłuszczu 3%, popiół surowy 5%, włókno surowe 15,5%
Skład: produkty pochodzenia roślinnego (36% lucerny), warzywa (9,25% płatków grochu, 7% marchwi, 0,85% buraków i 0,2% papryki), zboża, zioła (0,3% pietruszki, 0,3% tymianku, 0,25% selera, 0,25% kolendry), owoce, minerały, oleje i tłuszcze (0,5% oleju lnianego)
Dodatki na kg witamina A 15 000 IU, witamina D3 2000 IU, miedź (siarczan miedzi (II), pentahydrat) 5 mg, żelazo (siarczan żelaza (II), monohydrat) 50 mg, jod (jodan wapnia, bezwodny) 0,4 mg, mangan (tlenek manganu (II)) 16 mg, selen (selenin sodu) 0,12 mg, cynk (tlenek cynku) 40 mg
Dodatki technologiczne: sepiolit 325 mg przeciwutleniacze