Składniki analityczne Białko 14,5%, zawartość tłuszczu 4%, popiół surowy 6,1%, włókno surowe 16,8%, wapń 0,48%, fosfor 0,31%, sód 0,06%; miedź 8,41 mg/kg, żelazo 693 mg/kg, jod 0,27 mg/kg, mangan 51,3 mg/kg, cynk 32,6 mg/kg.
Skład: Siano 46,9% (m.in. tymotka łąkowa, kostrzewa łąkowa), warzywa 35,4% (m.in. płatki grochowe 20%, marchew 6%, burak czerwony 1,5%), nasiona 4,5%, kwiaty nagietka 2%, mięta pieprzowa 2%, babka lancetowata 1,5%, pokrzywa 1,5%, mniszek lekarski 1%, liście maliny 1%, liście brzozy 1%, drewno orzecha laskowego 1%, korzeń pokrzywy 1%, ziele melisy 1%, kwiaty rumianku 0,2%
Dodatki na kg Witamina A 13 000 IU, witamina D3 900 IU, witamina E 80 mg, witamina C w postaci askorbinianu sodu 256 mg.